Triem llegir: pares, fills i lectura

Pau Bañó

Pau Una experiència molt enriquidora L'elaboració del TFD ha estat un reflex del curs de postgrau, un projecte on professionalitat i flexibilitat s'han unit per fer de l'aprenentatge un procés profitós i plaent. El meu TFD, Triem llegir: pares, fills i lectura va nàixer per la intenció d'aprofitar el curs de la major manera possible al meu entorn de treball. És per això que em va semblar completament encertat el suggeriment de la tutora, el qual era el d'elaborar uns consells per als pares, què els guiaren un poc a l'hora de la tria de llibres per als fills. Això també, era conseqüència de que la meua inquietud pel curs venia per les ganes de saber-ne més sobre la lectura i els infants, entre altres coses perquè a la biblioteca puc percebre quins són els gustos seguint les seues eleccions, però sense poder endinsar-me en més profunditat en eixe procés. Per tant, vam començar a treballar la bibliografia sobre els consells per a la tria de lectures per part dels pares, però pel fet de tenir sempre la Biblioteca Municipal de Beniarbeig com a àmbit d'actuació, potser de manera inconscient, la part del treball sobre el foment de la lectura va anar guanyat terreny a la dels criteris d'elecció, quedant així, un treball menys exhaustiu però més complet. També, és possible que aquest intent per ampliar el tema del treball, siga producte de la visió integral i integradora que ha estat present durant tot el curs i que a més, ha estat per a mi una de les aportacions més valuoses. Al final, el TFD s'ha materialitzat en un díptic, què basat en publicacions reconegudes sobre el tema, fa un resum marcant més l'actitud que cal tindre enfront la lectura infantil que en qüestions més tècniques, ja que a més, el díptic està pensat que servisca de trampolí cap a aquestes publicacions on està tot molt més desenvolupat. En definitiva, tant el TFD com el curs en general, m'han permès conèixer tots els aspectes relacionats en la LIJ, des de punts de vista molt diversos i complementaris, fent de cada tema un descobriment i sempre en recursos suficients que conviden, a qui ho desitge, a continuar aprofundint en ells.   Pau Bañó MagranerL’elaboració del TFD (Treball Final de Diploma) ha estat un reflex del curs de postgrau, un projecte on professionalitat i flexibilitat s’han unit per fer de l’aprenentatge un procés profitós i plaent.

El meu TFD, Triem llegir: pares, fills i lectura, va nàixer per la intenció d’aprofitar el curs de la major manera possible al meu entorn de treball. És per això, que em va semblar completament encertat el suggeriment de la tutora, el qual era el d’elaborar uns consells per als pares, què els guiaren un poc a l’hora de la tria de llibres per als fills. Això també, era conseqüència de que la meua inquietud pel curs venia per les ganes de saber-ne més sobre la lectura i els infants, entre altres coses perquè a la biblioteca puc percebre quins són els gustos seguint les seues eleccions, però sense poder endinsar-me en més profunditat en eixe procés.

Per tant, vam començar a treballar la bibliografia sobre els consells per a la tria de lectures per part dels pares, però pel fet de tenir sempre la Biblioteca Municipal de Beniarbeig com a àmbit d’actuació, potser de manera inconscient, la part del treball sobre el foment de la lectura va anar guanyat terreny a la dels criteris d’elecció, quedant així, un treball menys exhaustiu però més complet. També, és possible que aquest intent per ampliar el tema del treball, siga producte de la visió integral i integradora que ha estat present durant tot el curs i que a més, ha estat per a mi una de les aportacions més valuoses.

Al final, el TFD s’ha materialitzat en un díptic, què basat en publicacions reconegudes sobre el tema, fa un resum marcant més l’actitud que cal tindre enfront la lectura infantil que en qüestions més tècniques, ja que a més, el díptic està pensat que servisca de trampolí cap a aquestes publicacions on està tot molt més desenvolupat.

En definitiva, tant el TFD com el curs en general, m’han permès conèixer tots els aspectes relacionats en la LIJ, des de punts de vista molt diversos i complementaris, fent de cada tema un descobriment i sempre en recursos suficients que conviden, a qui ho desitge, a continuar aprofundint en ells.

 Pau Bañó Magraner