Ser editor de Literatura Infantil i Juvenil

Rosa Cortés

 

Ser editor de llibres de literatura infantil i juvenil és un treball preciós. Hi pot haver moltes raons per ser-ho, però per a mi la més important és que el llibre és un element imprescindible de qualsevol cultura avançada.

Els llibres infantils i juvenils no es troben en un nivell secundari dins d’aquesta apreciació, sinó ben al contrari, ja que permeten al nen accedir a un món de coneixements, imaginar i crear, reflexionar, i pensar i decidir per un mateix, lliurement.

Per això, aquesta és una feina d’una gran responsabilitat, per a la qual no només cal vocació, sinó també coneixement. L’editor cal que faci llibres tècnicament bons i que tinguin alguna cosa pròpia a explicar. I ha de saber que no sempre s’ha llegit de la mateixa manera, ni pels mateixos motius, i que no sempre han estat els mateixos els interessos dels nens, ni les seves inquietuds.

Per això, per saber sobre tots aquests elements i fer la feina amb més consciència, vaig decidir fer aquest diploma de postgrau.

L’experiència ha sigut fantàstica, pels continguts aportats, els professors que hi participen, el clima que es crea entre els alumnes, tots interessats pel mateix món però des de perspectives diferents, i, també, per l’atenció que donen les coordinadores, grans professionals i coneixedores del tema que sempre han estat allà quan les hem necessitat. Per aquest motiu recomano, ben convençuda, aquest diploma.

ROSA CORTÉS

 

 


Us volem anunciar que Rosa Cortés serà professora col·laboradora en la sisena edició del Diploma. Benvinguda!