Acaba la sisena edició del Diploma

LIJ, LIJcat, Lectura

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ 7 EDICIÓ

Quan arriben aquestes dates, comencem a sentir tristesa i enyorança. Hem estat set mesos junts.

Compartir aquest curs amb vosaltres ha estat un plaer, ha estat un aprenentatge diari.

Junts hem construït un espai de comunicació però sobretot de sabers i d’intercanvi que ens ha fet molt més rics i savis que fa uns mesos. Per això,  no volem acabar sense recomanar-vos…

Volem recomanar-vos als pares de les vostres escoles, als lectors que visiten les vostres biblioteques, als compradors que entren en les vostres llibreries, als governants que decideixen sobre el vostre present i futur, als «opinadors» que desacrediten un treball que ni coneixen ni serien capaços de fer, als responsables públics que es dediquen a la lectura…

No ho dubteu: tenim uns mestres, professors, bibliotecaris, llibreters… Uns mediadors de la lectura que saben, i molt, del seu treball… Els 38 que rebran el Diploma d’Especialització en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves centrada en l’àmbit lingüístic català són un model de bons professionals.

Gràcies, gràcies, gràcies…

La sisena edició del Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves finalitzarà aviat però continuarem en contacte a través de la gran comunitat que hem creat amb els més de 350 estudiants que han passat per aquesta comunitat d’aprenentatge on hem aprés sobre la cultura, la lectura i la literatura per a infants i joves en català.

Volem agrair a tot el professorat, la dedicació, el compromís i la qualitat del material compartit i el generós intercanvi d’informació i coneixements.

Estem orgullosos de comptar amb els professors de la Universitat de València: Alexandre Bataller Català, Margarida Castellano Sanz, Carme Gregori Soldevila, Miquel Nicolás i Amorós i Ramón Rosselló Ivars.

Els professors de la Universitat d’Alacant Anna Esteve Guillen, Maria Àngels Francés i Díez, Ramón Llorens García i Francisco José Rovira Collado.

El catedràtic de la Universidad de Castilla- La Mancha i director del CEPLI, Pedro Cesar Cerrillo Torremocha; la professora de la Universidad de Valladolid i directora d’e-learning en Growth Coaching Online Andrea Giraldez Hayez; la professora de la Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea, Mari Jose Olaciregui Alustiza; la professora de la Universitat de les Illes Balears, narradora oral i escriptora Caterina Valriu Llinàs i la professora de la Universitat de Barcelona, Margarida Prats Ripoll.

Els professionals de l’ensenyament Encarna Cuenca Carrión, Antoni de la Torre Chocano i Ignasi Moral Reig. La doctora en Història de l’Art, Clara Berenguer Revert i la directora d’art d’Ediciones Ekaré, Irene Savino Larraguibel.

La bibliotecària i, fins fa uns dies, Cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll. El secretari tècnic de l’Associació d’Editors del País Valencià i secretari del patronat de FULL, Jesús M. Romero i el codirector de la revista Faristol del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Joan Portell Rifà.

També volem remarcar i agrair les intel·ligents i aclaridores intervencions de les escriptores Maite Carranza (Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil) i Care Santos (Premi Edebé, GranAngular, Ramon Llull, Nadal, etc.), de l’escriptor Xavi Sarrià i del cantautor i contacontes Dani Miquel.

Als editors Joan Carles Girbés (Sembra Llibres),  Pablo Larragibel (Editorial Ekaré),  Gonçal López-Pampló (Editorial Bromera) i Ricard Peris (Editorial Andana).

Als bibliotecaris Paco Rodrigo, de la Biblioteca de Massanassa;  Isabel Marquina, de la Biblioteca Central de Mislata, Inma Taza, de la Biblioteca de Llíria i, especialment, a Alicia Sellés Caro, presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

Volem agrair a l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana de la Universitat de València l’aval universitari.

A les entitats:

  • Estructura de Recerca Interdisciplinar de Lectura. ERI-Lectura
  • Departament de Filologia Catalana. Universitat de Les Illes Balears
  • Departament de Filologia Catalana. Universitat de València
  • CEPLI-Universidad de Castilla La Mancha
  • Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de Generalitat Valenciana
  • Associació d’Editors del País Valencià
  • Associació d’Escriptors en Llengua Catalana
  • Acadèmia Valenciana de la Llengua
  • Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana
  • Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI-IBBY)
  • Fundació Bromera per al Foment de la Lectura
  • Fundació FULL

A les editorials

  • Ediciones Ekaré
  • Editorial Andana
  • Editorial Bromera
  • Sembra Llibres

Per les diferents col·laboracions.

Continuarem en la setena edició!

Gemma Lluch i Maite Monar, codirectores

Maria Peris Bixquert i Rosa Cortés, professores dels Diploma i directores de TFDs.