AGUIRRE, Zuriñe Martín Gris

Captura de Pantalla 2020-03-25 a les 2.03.58

 

La IX edició del postgrau de la Universitat de València sobre Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil ha estat molt enriquidora. Tota la comunitat d’aprenentatge treballa de valent. Uns participants entusiastes i també  crítics, amb ganes d’aprendre i amb ganes de compartir.

Amb tots, ampliem les converses al perfil de Twitter i també al perfil d’Instagram i a la pàgina de Facebook amb l’etiqueta #IXDiplomaLIJ

Recomanacions de lectura a la #IXDiplomaLIJ

Una de les moltes tasques que treballem és l’escriptura d’una ressenya crítica.

Si voleu més informació sobre com escriure una ressenya crítica, us recomanem la lectura d’aquest post, del Blog del Departament de Filologia Catalana.

M. TrigueroMiriam Triguero ressenya Martín Gris, de Zuriñe Aguirre

 

AGUIRRE, Zuriñe. Martín Gris. Madrid, Fun Readers, 2016.

Col·lecció: INFANTIL

Núm de pàgines: 36 pàgines.

Enquadernació: Tapa dura

ISBN:8494441221

 

Martín Gris de Zuriñe Aguirre, editorial Fun Readers, és un conte que no ha de faltar si volem treballar les emocions amb el nostre alumnat, fills i filles. 

Martín és un xiquet en blanc i negre que va perdre el seu color a causa de la por a no agradar-li als altres. Davant això, cada vegada que Martín li explicava una nova preocupació a la seua mare, ella li contestava amb tot l’amor del món: “Això no ocorrerà, però si fos així…”. I amb aquesta frase li oferia un punt de vista positiu i divertit.

L’obra treballa diferents emocions com la por i l’amor entre mare i fill i cap als altres, amb un diàleg constant que fa que Martín se senta protegit, calmat i tranquil. Per a acabar, un missatge final d’amor, acceptació i respecte cap a un mateix i cap als altres.  

Quant al seu text escrit en majúscula, és breu amb una estructures repetitives i vocabulari senzill que ajuden a una fàcil comprensió. A més, les il·lustracions ajuden a entendre algunes de les situacions que planteja Martín. Per tot, és un conte que podem treballar des dels 3 anys, i una lectura més autònoma a partir del 5 anys. 

Des de casa, es pot recórrer a ell quan vegem que el nostre fill o filla mostra alguna preocupació, per a treballar la seua autoestima. Des del centre escolar, per a treballar els valors dits anteriorment però també per a fomentar la imaginació i creativitat, ja que el relat dona peu al fet que es plantegen noves situacions i possibles solucions o punts de vista.

Com citar:

Triguero, Miriam (2020): «Ressenya de “Martín Gris”», Blog Diploma d’especialització en Cultura, Lectura i LIJ. Universitat de València. 19-03-2020. Enllaç:http://formacion.adeituv.es/culturalij/blog-noticies/