CONDON, John Que venen els pirates!

Condon, John Que venen els pirates!

La X Edició del postgrau de la Universitat de València sobre Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil compta amb una comunitat d’aprenentatge de molt de nivell, amb moltes ganes d’aprendre i també de participar. D’entre les tasques que duen a terme està la de l’elaboració d’una ressenya crítica. És per aquest motiu que compartim amb vosaltres algunes d’aquestes Recomanacions de lectura a la #XDiplomaLIJ

Si voleu més informació sobre com escriure una ressenya crítica, us recomanem la lectura d’aquest post, del Blog del Departament de Filologia Catalana.

Meritxell Subirana ressenya Que venen els pirates! de John Condon

Captura de Pantalla 2021-02-01 a les 2.56.43CONDON, John. Que venen els pirates! Barcelona, 2020.

Il·lustrador: Matt Hunt

Traductora: Maria Bertran

Editorial: Baula

Núm. de pàgines: 32

Dimensions: 30 x 26 cm

ISBN: 9788447940165

Si us agraden els llibres amb una història intrigant, amb tocs d’humor i amb un gir final del tot inesperat, no us perdeu Que venen els pirates!

Aquest divertit àlbum il·lustrat, on text i il·lustracions casen a la perfecció i creen un ambient humorístic i misteriós meravellós, és ideal per llegir en veu alta als infants de 3 a 6 anys. Ells empatitzaran de seguida amb el protagonista: en Tom, un nen a qui li agrada enfilar-se dalt d’un turó per vigilar si algun vaixell pirata s’acosta a la seva població. Encoratjats per l’ús d’unes lletres majúscules enormes i en negreta, els vostres fills o alumnes gaudiran d’allò més ajudant en Tom a cridar a plens pulmons: «PIRATES! QUE VENEN ELS PIRATES!» per tal d’avisar la resta de vilatans cada vegada que en Tom creu albirar un vaixell pirata apropant-se al poble.

El problema és que en Tom només fa que confondre d’altres tipus d’embarcacions amb vaixells pirates i els seus veïns, tips d’aquests continus errors i d’amagar-se per no res, cada vegada li fan menys cas, fins que acaben ignorant els seus crits d’alerta. És aleshores quan, tal com desvelen la coberta i la contracoberta, en Tom no s’equivoca i els pirates arriben de debò… Aquest clímax basardós atraparà, encara més, els infants, que frisaran per descobrir el desenllaç, que de ben segur els sorprendrà.

Aquesta obra, captivadora i entretinguda, posa en relleu, d’una manera molt subtil, la importància de no deixar-nos desanimar pels comentaris descoratjadors dels altres i d’aprendre dels nostres propis errors. A més, anima a trencar estereotips i advoca per un món cada vegada més igualitari.

Com citar:
Subirana Font, Meritxell (2021): «Ressenya de Que venen els pirates!», Blog Diploma d’especialització en Cultura, Lectura i LIJ. Universitat de València. 03-02-2021.

Minibiografia:
Traductora, correctora i assistent editorial de literatura infantil i juvenil, un món que m’apassiona i que no deixa de meravellar-me.

MeritxellSubiranatraductora