El #DiplomaLIJ recomana… Aitana Carrasco

Foto Aitana

Aitana Carrasco, il·lustradora i escriptora, s’inicia en la literatura per a infants i joves el 2006, amb Ramona la Mona, i així enceta una obra que ha sigut mereixedora de reconeixements com el novè premi A la orilla del viento (Fondo de Cultura Económica), la llista del White Ravens del 2009, el finalista per a la llista IBBY del 2009 i “Los mejores libros para niños y jóvenes 2010” del Banco del Libro.

A l’entrevista que li vam fer per al postgrau, Carrasco ens parla de temes diversos, tant sobre la cuina de l’il·lustrador com sobre la mateixa literatura infantil i juvenil.

Sobre el primer, ens explica quines són les seves influències pictòriques i quins trets defineixen el seu estil.

Sobre la segona, ens dona la seva opinió de temes candents relacionats amb el llibre infantil i juvenil, com ara la intenció adoctrinadora —més que literària— que subjau en moltes obres o el procés d’edició d’alguns dels seus llibres: per exemple, les relacions entre escriptor-il·lustrador i entre creador-editor.

I per acabar, entre moltes altres coses, ens explica un somni que té com a escriptora: que algun dia un altre il·lustrador dibuixi un dels seus textos.