CARDON, Laurent La unió fa la força. Una història de gallines

Cardon, Laurent La unió fa la força. Una història de gallines

Rressenya la unió de força

La X Edició del postgrau de la Universitat de València sobre Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil compta amb una comunitat d’aprenentatge de molt de nivell, amb moltes ganes d’aprendre i també de participar. D’entre les tasques que duen a terme està la de l’elaboració d’una ressenya crítica. És per aquest motiu que compartim amb vosaltres algunes d’aquestes Recomanacions de lectura a la #XDiplomaLIJ

Si voleu més informació sobre com escriure una ressenya crítica, us recomanem la lectura d’aquest post, del Blog del Departament de Filologia Catalana.

Josep Castelló ressenya La unió fa la força. Una història de gallines de Laurent Cardon.

foto_carnet

CARDON, Laurent. La unió fa la força. Una història de gallines, Barcelona, 2017.

Editorial: Tramuntana

Nombre de pàgines: 47 no numerades

Dimensions: 35 x 26

ISBN:  9788416578658

En un galliner la normalitat es veu trencada per la desaparició de dues gallines. Això fa que els habitants del lloc es decideixin a ajuntar les forces i actuar unides per a fer front al succés.

Hi conviuen tres tipus de gallines, les blanques, les negres i les pèl-roges, com tants tipus de persones hi ha a la nostra societat.

Es mostren en el text i les il·lustracions els valors de cooperació, solidaritat i unió. També les qüestions de solucionar conflictes, reunir-se, opinar, arribar a un consens, votar l’acceptació de les decisions. Així mateix, es considera la igualtat dels rols masculí i femení.

El llibre té un format rectangular de grans dimensions i l’autor aprofita els fulls dobles per estendre les seues il·lustracions. Aquestes sempre van en perspectiva cap a la part inferior d’un dels costats, ja siga el dret o l’esquerre, on se situen els personatges o les accions que vol destacar. Les gallines i els pollastres fan moviments i actituds que s’assemblen als humans.

El text és d’una tipografia senzilla, ampul·losa i clara, que engrandeix les paraules i frases importants, per donar-les èmfasi. El llenguatge escrit recolza les imatges i és molt breu i precís, ja que va destinat a infants de 0 a 5 anys.

L’autor és un dibuixant francés que ara viu al Brasil, on ha guanyat el Premi Nacional del Llibre Infantil i Juvenil. Té més de 40 llibres per a infants publicats i a l’estat espanyol aquest és el primer, que també ha publicat a altres països europeus.

Com citar:
Castelló, Josep (2021): «Ressenya de La unió fa la força. Una història de gallines», Blog Diploma d’especialització en Cultura, Lectura i LIJ. Universitat de València. 01-03-2021.

Minibiografia:
Fa poc que treballe com a bibliotecari en la Biblioteca Pública de Xàbia, però abans vaig exercir com a arqueòleg. Ara, mentre catalogue estic aprofundint en el món dels llibres, dels lectors i dels escriptors, un món fascinant.

Facebook: www.facebook.com/josep.castello.3/