El #DiplomaLIJ recomana… Dani Miquel

Captura de Pantalla 2021-03-13 a les 20.48.22

Dani Miquel actua amb els més menuts i alhora crea llibres de gran qualitat. Ha sabut connectar amb elsinfants i ha creat un important públic lector dins del panorama català. Ha guanyat un premi de l’IIFV amb l’obra Més musiqueries (Andana, 2012) en atenció a l’excel·lent innovadora combinació de literatura de tradició oral, música i imatges que ajuda els més menuts a entrar en el món de la literatura a través de l’imaginari col·lectiu valencià.

Dani Miquel és creador, adaptador, cantant, escriptor i poeta.

Captura de Pantalla 2021-03-17 a les 4.14.13

A l’entrevista que li vam fer per al postgrau, Dani Miquel ens parla de diversos temes com els seus orígens com a músic, la seua tasca diària i les nostres referents.

Sobre el primer, ens conta que va començar a tocar la dolçaina a casa i des d’aleshores sent la necessitat de descobrir instruments nous i tocar aquells que més li interessen.

Sobre la segona, recorda com va començar a treballar la música per a infants en valencià quan va prendre consciència de com s’estava començant a perdre la música tradicional infantil valenciana.

I, per acabar, reivindica la importància del nostre patrimoni i dels nostres costums. No debades les rondalles d’Enric Valor i les cançons de Paco Muñoz formen part de la seua producció, amb la qual, el nostre canta cançons aconsegueix establir ponts entre el món dels infants i el dels adults.

La veu de Dani Miquel forma part de la Unitat 3.6 – Encontre amb persones escriptores, bibliotecàries, editores i llibreteres del postgrau i cada nova edició aporta una manera nova de mirar la creació per als més petits.