La #XDiplomaLIJ ens recomana

Captura de pantalla 2021-04-18 a las 22.48.13

INSCRIPCIÓ #XIDiplomaLIJ 

Les persones que han acabat la 10ª edició del Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves ens recomanen…

Francisco Antonio Carratalá 

Bé, moment pels acomiadaments i ha sigut tot un plaer formar-me amb professionals com vosaltres.  Recomane el Diploma per moltes raons: el contacte i la formació amb professionals i especialistes reconeguts cada setmana, pels seus continguts atractius, rigorosos i imprescindibles com a futurs mediadors literaris i per la pertinença a una comunitat d’aprenentatge activa setmanalment amb propostes i recomanacions de l’alumnat amb diferents perfils que tenen la LIJ com una passió. Això és el més important, formar-nos i adonar-nos de totes les relacions dins d’un ecosistema literari plural i complex. I, a més a més, la difusió de la cultura en la nostra llengua. Una formació imprescindible dins d’un món de lectures.

Gràcies per tot, de tot cor. Fran Martínez.

 

Pedro Francisco Medina Garcia

Vaig entrar en el món dels llibres per vocació. Vaig estudiar Periodisme en el seu moment, però la meua inclusió en el sector editorial a penes va rebre formació específica més enllà de saber comunicar: vaig aprendre a base de prova i error. Aquest Diploma m’ha permés, molts anys més tard, confirmar algunes de les bases d’aquesta indústria, posar-li nom a moltes coses que fins ara feia sense cap fonament teòric, aprofundir en moltíssims aspectes de la literatura infantil i juvenil i, molt important a un nivell emocional, retornar-me la curiositat pel món acadèmic i la investigació. Em porte molt més del que deixe, i estic profundament agraït.
Faig extensible el meu agraïment a tot el professorat per l’atenció rebuda i per tot el contingut de les assignatures, tan minuciós i complet. Tant de bo poder aportar algun dia el meu granet d’arena a les matèries d’aquest Diploma a través del meu camp d’especialització, ja sabeu: els còmics. Perdó per haver sigut tan pesat amb els còmics dels nassos, i una abraçada a tots.

 

Jordi Oviedo Seguer

He gaudit el Diploma perquè he pogut adaptar i aplicar els coneixements apresos al meu context professional, el de l’educació universitària. El bagatge teòric de cada assignatura, la diversitat de les propostes de cada tema, l’atenció del professorat i les coordinadores, les ganes de compartir experiències i coneixements dels companys i companyes, l’actualitat dels continguts, la reflexió transversal sobre la lectura i sobre què és la literatura, etc., m’han enriquit personalment i acadèmicament. He rellegit obres amb una mirada més àmplia i n’he descobertes de noves. Una formació excel·lent amb punts de vista i aplicacions diversos per a dur-los a la pràctica en el context de la llengua i la literatura catalana.

Moltes gràcies per tot!

Salut i llibres!

PD: Trobaré a faltar el ritme de tasques setmanals!😅

 

Carolina Borras Barbera

Hola de nou,

El Diploma ens ha oferit una visió panoràmica i detallada de la LIJ que genera un viatge molt intens i satisfactori ple de recursos, propostes, reptes, reflexions… des de diferents perspectives: des de l’educació, a nivell editorial o a través dels mediadors. Un aprenentatge molt enriquidor que recomane a tot el qui estiga interessat en conéixer més i millor el món de la literatura feta per a infants i joves i així contribuir a la seua formació com a lectors amb esperit crític.

 

Rosa Vidal Bassa 

Bona tarda,

Formar part de la xarxa educativa que hem creat amb els especialistes del Diploma LIJ ha enriquit el meu bagatge formatiu i m’ha permès aprofundir en molts dels temes plantejats. En destaco la voluntat científica d’anàlisi del fet literari, més enllà de la passió per la lectura, que em sembla que tots els que en formem part compartim.