BOLTA, Maria Jesús El cel és blau

BOLTA, Maria Jesús El cel és blau

Captura de Pantalla 2021-09-27 a les 16.39.47

La X Edició del postgrau de la Universitat de València sobre Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil compta amb una comunitat d’aprenentatge de molt de nivell, amb moltes ganes d’aprendre i també de participar. D’entre les tasques que duen a terme està la de l’elaboració d’una ressenya crítica. És per aquest motiu que compartim amb vosaltres algunes d’aquestes Recomanacions de lectura a la #XDiplomaLIJ

Si voleu més informació sobre com escriure una ressenya crítica, us recomanem la lectura d’aquest post, del Blog del Departament de Filologia Catalana.

David Benavent Piera  ressenya El cel és blau.

BOLTA, Maria Jesús. El cel és blau, València, 2019.

David Benavent Piera

Il·lustracions: Bartomeu Seguí

Editorial: Tàndem

Nombre de pàgines: 88 pàgines

ISBN: 9788417588342

Comencen les vacances i tothom està content, però Sebastià, un xiquet tímid i brillant estudiant, ix de l’escola mirant a dreta i esquerra, atemorit. Sols pensa a evitar creuar-se’ls, fugir del calvari que pateix dia a dia. Però hui tampoc ha tingut sort, i quan Lleonard i els bessons Barrull el tornen a trobar, a Sebastià se li glaça el cor, torna a viure el seu malson, eixe que duu ocultant als seus pares ja fa gaire temps per a no preocupar-los. 

L’escriptora Maria Jesús Bolta (Meliana, 1958) amb El cel és blau, obra guardonada amb el Premi Carmesina de la Safor 2019, parteix d’una situació angoixant d’assetjament escolar per a mostrar-nos una història en què l’aparició d’Araba, una xiqueta cega de Ghana a qui Sebastià haurà d’acompanyar durant l’estiu,  valdrà al protagonista per a canviar la seua vida descobrint amb ella el coratge, la força i la valentia que no sabia que tenia. Així s’enfrontarà als seus fantasmes i a les seues pors gràcies a l’amistat i, tal vegada, a la trobada del seu primer amor.

Una obra molt interessant per a debatre sobre aspectes universals com els abans esmentats a més de valors com la solidaritat, la justícia o la necessitat de desenvolupar l’autoestima, amb una escriptura àgil, addictiva i emocionant fins al final.

Com citar:

Benavent, David (2021): «Ressenya de El cel és blau», Blog Diploma d’especialització en Cultura, Lectura i LIJ. Universitat de València. 09-09-2021.

Minibiografia:

Mestre d’Educació Primària de la Generalitat Valenciana amb més de vint anys d’experiència en la docència. Col·laborador de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). Viatger compulsiu i amant del cine i la literatura.

Instagram: @dayangchi

Twitter: @SiguiendoUlises