Gemma Lluch. Codirectora del postgrau


He publicat més de 100 articles i 20 llibres. Tinc 5 sexennis d’investigació i de transferència de la investigació. He desenvolupat temes de tradició oral, criteris de selecció de lectures o relats per adolescents. També sobre la lectura en tots els formats i suports, la biblioteca escolar i la pública o el Pla de Lectura de Centre.

He participat en més de vint projectes de recerca amb governs i institucions sobre polítiques públiques de lectura. En el projecte de la Fundación Telefónica «Maneres de llegir. Diversitat i transformacions de la lectura al segle XXI», vam analitzar la lectura literària a l’escola des d’Internet o els booktubers. Vaig dirigir el projecte «Assessorament Tècnic sobre Plans de Foment de la Lectura i el Llibre. El Pla Valencià de el Llibre i la Lectura» i codirigir per al CERLALC «Lectoescriptura i desenvolupament en la societat de la informació» (amb Jesús Martín Barbero). En tots dos projectes proposem eines per a la construcció d’un Pla Nacional de Lectura.

A la «Consultoria per a la Revisió de l’estratègia de el Programa nacional de lectura per al Ministeri d’Educació de Guatemala», amb el suport de KfW Bankengruppe seleccionem els 100 títols que van ser la dotació de cadascuna de les aules de totes les escoles de Guatemala , per un import de 2 milions de dòlars.

He participat com a ponent en nombroses conferències convidada pels governs d’Espanya, Portugal, Colòmbia, Mèxic, Xile, Panamà, Guatemala, etc. Per parlar de lectura, lij, promoció de la lectura a Internet i sobre polítiques públiques. He estat convidada a la Fira Internacional de el Llibre de Guadalajara (Mèxic), Buenos Aires, Bogotà, Lima, etc., en successives edicions.

Més informació al meu lloc web GemmaLluch
Facebook – Twitter – YouTube – Instagram