Rosa Cortés. Coordinadora del postgrau

RosaMCortés

Des dels meus primers anys a la universitat, primer com a estudiant d’Història de l’Art i després de Filologia, sempre vaig tenir clar que em volia dedicar als llibres i la lectura. Vaig començar a fer-ho quan em vaig professionalitzar com a correctora lingüística, convençuda que la qualitat d’un llibre comença des de dins, en els mínims detalls. Aquest va ser el planter on vaig aprendre a mirar i analitzar un llibre i vaig adquirir la consciència que no hi ha comprensió d’un escrit que no depengui de les formes en què arriba als seus lectors.

De mica en mica, dins el sector editorial, vaig passar de corregir a editar, a elaborar informes de lectura com a lectora professional i a participar en la conceptualització de projectes.

L’edició de novel·la juvenil i la redacció de llibres i materials escolars de llengua i literatura em van portar a interessar-me pel llibre i la lectura infantil i juvenil, i a aquests he dedicat els meus darrers anys, sigui en la meva tasca investigadora sigui com a professional del sector del llibre, bé seleccionant lectures, bé elaborant projectes de promoció lectora o bé contribuint a la formació de mediadors en lectura i professionals interessats en el llibre infantil i juvenil.

Els meus interessos en aquest àmbit són el llibre per a nens i joves i la diversitat de tipologies i formats, la il·lustració en els llibres per a nens, i la història i l’estètica de l’àlbum il·lustrat, la seva materialitat i el que s’esdevé, de naturalesa poètica, en els processos de lectura d’aquesta tipologia de llibre.

Més informació a:

Instagram – Twitter