Maria P. Bixquert. Coordinadora del postgrau

MARIA 2 2

Mentre cursava el grau en Filologia Catalana, vaig conéixer el món de la literatura infantil i juvenil digital i em va fascinar. En eixe moment vaig decidir que les aplicacions de lectura dirigides a aquest públic conformarien el meu camp d’investigació i que hi dedicaria la tesi doctoral, la qual forma part del Programa de Doctorat en Lectura i Comprensió de la Universitat de València.

M’agrada pensar que com les apps, de mica en mica, puc adquirir diferents panoràmiques que afavoreixen una visió més global i, per aquest motiu, al llarg dels anys he format part de projectes de diferents àmbits que m’han fet créixer envoltada de punts de vista nous.

Pel que fa al món editorial, he format part del consell editorial de Gargots Revista Literària, la revista dels joves escriptors del País Valencià, i també col·laborat amb altres mitjans, com la revista Lletres Valencianes, en què he fet ressenyes i L’Illa, de Bromera, en la qual he publicat articles i ressenyes sobre les novetats editorials.

També he realitzat assessorament lingüístic i he participat en la creació de diferents projectes digitals de la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana, FESORD CV. De llengua a llengua i Meravelles d’Estellés, són dues d’aquestes iniciatives que sorgeixen amb la voluntat d’apropar la nostra llengua i literatura a les persones sordes i d’adaptar continguts a la llengua de signes per així afavorir la inclusió de les persones sordes en la nostra societat i obrir una escletxa en la barrera comunicativa que hi ha entre les comunitats sorda i oient.

Actualment soc professora de secundària en l’especialitat de Valencià, llengua i literatura, i aquesta és una tasca que m’encisa cada dia més, ja que em permet aprofitar tot l’aprenentatge conreat per teixir un lligam entre els adolescents i la lectura. D’aquesta manera s’uneixen les meues passions.