PEDRO MEDINA. El còmic i la lectura

Pedro. medinaDes de la 12a edició, el Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves incorpora una nova unitat sobre el còmic i la lectura. El professor d’aquesta unitat és Pedro F. Medina, director editorial de Fandogamia Editorial, CB.

Pedro F. Medina va estudiar Periodisme en la Universitat de València i, en acabar la carrera, va cofundar l’empresa en què coordina tota la producció editorial des de 2012.

Fandogamia és una editorial especialitzada en còmic (i més específicament de tall juvenil i humorístic). Ha publicat uns 170 volums, tant traduccions de còmic americà, europeu i japonés com a produccions pròpies d’autoria espanyola.

Els seus començaments en aquest sector estan vinculats a Studio Kat, un col·lectiu de fanziners valencians que autoeditaren còmics des de 2003 a 2013. Reberen diversos premis durant aqueixa etapa, com el de Millor Fanzine en el Saló del Manga de Barcelona 2009 i 2011, o el Premi a Millor Fanzine a Expomanga 2010.

Ha escrit ressenyes de còmic en diversos mitjans digitals, ha estat gestor de continguts culturals en els esdeveniments Japan Weekend des de 2013 a 2019 i ha coordinat la celebració de les Jornades de Còmic i Manga OTAKUART a Quart de Poblet durant dotze edicions.

Des de 2019 és vocal de l’Associació d’Editorials del País Valencià, representant autonòmic a la branca dedicada al còmic, i des de 2020 escriu columnes d’opinió sobre el sector de còmic en el mitjà digital Sala de Perill (Vandal – El Español) sota el nom Palabra de Editor.

Més informació: Fandogamia Twitter Instagram Facebook