Aquest postgrau compta per a les oposicions?

By | blog-noticias | No Comments

Portada home web diplomalij - 13 edició

Abans de contestar aquest pregunta: quina diferència hi ha entre un curs de formació i un postgrau?

Els postgraus universitaris:

  1. Passen controls de qualitat anualment.
  2. Tenen una normativa molt estricta sobre el professorat, els materials, les avaluacions, etc.
  3. Una part del professorat pertany a les universitats i es complementa amb professionals que demostren la vàlua en el camp de coneixement del postgrau.
  4. En finalitzar-lo, reps un títol universitari.

Aquest postgrau dona punts en les oposicions dels docents?

La pregunta no és «aquest postgrau» perquè tots els postgraus de les universitats espanyoles es regulen exactament per les mateixes legislacions (no et deixes enganyar):

  1. Només els títols oficials puntuen com a titulació universitària en les oposicions, concursos de trasllat, etc.
  2. Els títols propis puntuen com a cursos de formació permanent

Quina diferència hi ha entre un títol oficial i un títol propi?

La diferència entre uns i altres està molt clara en totes les universitats. Com a exemple, pots llegir la informació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de València.

Quina diferència hi ha entre un màster o un diploma?

En el cas dels títols propis, les universitat oferten diferents tipus de postgrau. La diferència entre uns i altres la marca el nombre de crèdits que curseu.

PER TANT,

El postgrau de la Universitat de València Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves

  1. Compta com a 775 hores de formació permanent.
  2. En aquests moments cap universitat oferta un màster oficial centrat en aquest tipus de continguts.

Si tens més dubtes ens pots escriure a informacion@adeituv.es

Normativa

L’accés a la funció pública està regulat pel Real Decret 276/2007 Anexo IV.

A Catalunya, ORDRE ENS/248/2012, article 11.  En aquest cas, perquè consti a l’expedient de formació, la persona interessada haurà de sol·licitar de manera individual la incorporació manual d’aquesta certificació mitjançant el seu ATRI. Enllaç.

Al País Valencià, Ordre 72/2022 Annex I.

 

Per què aquest és el teu postgrau?

By | blog-noticias | No Comments

Diploma Primera Edicio_Página_1

 

1.Després del Máster Promoción de la Lectura y Literatura Infantil del Cepli-UCLMsom el PRIMER postgrau en Cultura, Lectura, Educació Literària i Literatura per a Infants i Joves, el segon més antic de tot l’estat espanyol i el primer en català.

La primera edició la vam fer el curs 2005-2006 i la resta [1]:

 

2. Perquè pel nostre postgrau han passat grans especialistes en Cultura, Lectura, Educació Literària i Literatura Infantil i Juvenil:

Elsa Aguiar, Pasqual Alapont, Antonio Ariño Villarroya, Anna Ballester, Josep Ballester, Joan Borja, Adelaida Cabo Pavia, Teresa Colomer, Miquel Desclot, Jesús Díaz, Teresa Duran, Joan Carles Girbés, Olalla Hernández, Noelia Ibarra, Rafael Miralles Lucena, Pascuala Morote, Antonio Mula, Joan Portell, Pau Rausell, Cecilia Silva Díaz, Enric Solbes, Eduardo Vidal-Abarca, Santiago Yubero i Elisa Yuste.

3. Perquè les avaluacions i l’experiència de les 10 edicions ens han permés construir un equip de més de 20 professors universitaris i dels millors professionals del sectorEn el lloc web els pots conèixer.

4. Perquè l’experiència ens ha demostrat que un postgrau ha d’adequar-se als estudiants, per això:

  • la modalitat online et permet marcar el teu ritme de treball,
  • el Treball Final de Diploma s’adequa a les teues necessitats i al teu entorn professional.

5. Perquè tots els estudiants del nostre postgrau han acabat amb èxit el seu procés de formació i han aconseguit el seu Diploma.

Maite, Rosa, Maria i Gemma no us abandonen. Sempre, us ajudaran a seguir i superarem junts els entrebancs que la vida ens posa en el camí.
Per a nosaltres sou persones amb ganes de treball i d’aprendre.

6. Perquè som l’únic postgrau online en Cultura, Lectura, Educació Literària i Literatura per a infants i Joves pensat des de la cultura en català.

7. Perquè els graduats de les diferents edicions ens recomanem. Mira:

8. Perquè iniciem cada curs amb la mateix il·lusió que l’anterior.

9. Perquè ens heu ensenyat a crear una comunitat d’aprenentatge on l’intercanvi de coneixements i el treball conjunt no és una paraula ni una promesa. És una realitat.

Per tant, si pots triar l’original, la tradició, l’excel·lència… No ho dubtes!

INSCRIPCIÓ

#XIIDiplomaLIJ ens recomana

By | blog-noticias | No Comments

INSCRIPCIÓ #XIIIDiplomaLIJ 

Les persones que han acabat la 12a edició del Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves ens recomanen…

“El Diploma en Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil m’ha servit per aprofundir en matèries, adquirir coneixements, donar eines i noves perspectives, descobriments, tot plegat per a posar-ho en pràctica el dia a dia en la meva biblioteca. Una formació ben estructurada i amb prou informació. Uns professionals excel·lents que fan un bon guiatge durant tot el diploma”.

Judit Tomé Monllaó, bibliotecària tarragonina

“Me ha encantado el Diploma en Cultura, Lectura y Literatura Infantil y Juvenil. Sumamente útil para mi día a día en el aula. He conocido herramientas que no conocía, nuevas corrientes, profundizando en los tipos de literatura, adquiriendo conocimientos para crear nuevos lectores. Los materiales de todas las asignaturas y la implicación de los profesionales que lo forman ha hecho de este curso una bonita y enriquecedora experiencia”.

Bárbara Martínez Jemes, mestra d’Infantil alacantina

“El Diploma d’Especialització en Cultura, Lectura i Literatura per a infants i joves ha estat ple de contingut necessari per poder aprofundir els nostres coneixements previs. A més a més, la constància, implicació i dedicació per part de l’equip directiu, de tot el professorat i de totes aquelles persones que han participat no ha cessat al llarg del diploma.
Sens dubte, una recomanació absoluta si es vol ampliar, consolidar i/o tindre inquietud en l’aprenentatge”.

Cristina López Domingo, filòloga valenciana

“Aquest Diploma m’ha suposat nous aprenentatges. He descobert vesants de la cultura, la lectura i la literatura que desconeixia i que ara m’han dotat d’una altra mirada envers aquestes. També, he ampliat el ventall de criteris alhora de parlar i opinar sobre una lectura i, perquè no? sobre qualsevol obra i/o expressió artística i/o escènica”.

Lorena Sempere Domínguez, mestra d’Infantil alacantina

“El Diploma en Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil m’ha servit per ordenar idees i conceptes que ja coneixia, per aprendre moltes coses noves i per poder aprofundir en nous terrenys. M’ha agradat molt la llibertat que hi ha de “tempos” , ja que m’ha permés combinar perfectament el diploma amb la vida personal i laboral. És la primera vegada que faig un curs online i m’ha semblat molt amè. M’han agradat molt els docents que han impartit cada una de les unitats. Sens dubte el recomanaria. Gràcies”.

Georgina De Yebra Pintó, actriu i docent barcelonina

“Vull comentar que ha estat un plaer fer aquest postgrau: he après moltíssim de llibres, literatura infantil i juvenil i cultura!! Hi ha tanta informació exposada que mai la podrem aplicar tota.  A reveure i fins aviat!!”

Laura Palomer Trías, bibliotecària gironina

“He acabat de fer el curs en línia i ha estat una experiència increïble! Els tutors són realment professionals i les lliçons estan ben estructurades i clares. M’ha agradat especialment la combinació de teoria i pràctica, ja que he après a aplicar les tècniques que he après en situacions reals. També m’ha agradat la flexibilitat que ofereix el curs, ja que puc fer-lo al meu ritme i adaptar-lo al meu horari. En general, recomane aquest curs”.

Emilio Benavent Oltra, mestre de Primària valencià

“Aquest curs m’ha servit i em servirà molt en la meva feina a la biblioteca. Ara conec més profundament el fons infantil i juvenil i, gràcies a tots els materials que ens han facilitat els professors i professores i la resta d’estudiants també en podré treure més profit: noves dinàmiques, idees per treballar aquest fons, per donar-lo a conèixer…”

Anna Codina, mestra i bibliotecària gironina

PEDRO MEDINA. El còmic i la lectura

By | blog-noticias | No Comments

Pedro. medinaDes de la 12a edició, el Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves incorpora una nova unitat sobre el còmic i la lectura. El professor d’aquesta unitat és Pedro F. Medina, director editorial de Fandogamia Editorial, CB.

Pedro F. Medina va estudiar Periodisme en la Universitat de València i, en acabar la carrera, va cofundar l’empresa en què coordina tota la producció editorial des de 2012.

Fandogamia és una editorial especialitzada en còmic (i més específicament de tall juvenil i humorístic). Ha publicat uns 170 volums, tant traduccions de còmic americà, europeu i japonés com a produccions pròpies d’autoria espanyola.

Els seus començaments en aquest sector estan vinculats a Studio Kat, un col·lectiu de fanziners valencians que autoeditaren còmics des de 2003 a 2013. Reberen diversos premis durant aqueixa etapa, com el de Millor Fanzine en el Saló del Manga de Barcelona 2009 i 2011, o el Premi a Millor Fanzine a Expomanga 2010.

Ha escrit ressenyes de còmic en diversos mitjans digitals, ha estat gestor de continguts culturals en els esdeveniments Japan Weekend des de 2013 a 2019 i ha coordinat la celebració de les Jornades de Còmic i Manga OTAKUART a Quart de Poblet durant dotze edicions.

Des de 2019 és vocal de l’Associació d’Editorials del País Valencià, representant autonòmic a la branca dedicada al còmic, i des de 2020 escriu columnes d’opinió sobre el sector de còmic en el mitjà digital Sala de Perill (Vandal – El Español) sota el nom Palabra de Editor.

Més informació: Fandogamia Twitter Instagram Facebook 

CRISTINA NOVOA. Lectura i Biblioteca Escolar

By | blog-noticias | No Comments

Cristina Novoa

 

Des de la 11a edició, el Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves incorpora una nova unitat sobre la biblioteca escolar i la lectura. La professora d’aquesta unitat és Cristina Nova, qui ha estat coordinadora del programa de biblioteques escolars a la Conselleria d’Educació, Universitats i Formació Professional. Xunta de Galícia.

Cristina Novoa és mestra amb experiència en la gestió de biblioteques escolars i el foment de la lectura.

En aquest vídeo, Cristina explica què es la biblioteca escolar:

Captura de pantalla 2022-12-09 a las 11.43.40

El podeu mirar en aquest enllaç:

https://youtube.com/shorts/Kjid8nmQxmY

 

 

Captura de pantalla 2022-12-09 a las 11.52.35

 

I en aquest vídeo, la professora Nova explica la seua relació amb el postgrau #DiplomaLIJ

El podeu consultar en aquest enllaç:

https://youtu.be/Kjid8nmQxmY

 

 

 

 

Més informació: lloc web Twitter