El #DiplomaLIJ recomana… Gemma Pasqual

Captura de Pantalla 2021-12-30 a les 13.48.54

Gemma Pasqual, escriptora i assessora del segell editorial Jollibre, s’inicia en la literatura per a infants i joves l’any 1998. A dia de hui ja té més d’una trentena d’obres publicades i algunes d’elles han estat traduïdes. A més, l’autora té una llarga trajectòria en animació lectora en instituts i escoles, i col·labora en diferents revistes especialitzades en literatura i diaris, com ara Serra d’or, CLIJ-Cuadernos de Literatura Infantil i JuvenilCaràcters de la Universitat de València, el diari El Punt Avui o Vilaweb.

 

Captura de Pantalla 2021-12-30 a les 14.01.03

 

En la trobada virtual d’aquesta edició del postgrau, Gemma Pasqual ens parla d’una banda de la professió d’escriptora i de la promoció de la seua obra i, d’altra, de  la literatura juvenil però també de la literatura d’adults.

Sobre el primer tema, ens explica el seu dia a dia de treball d’escriptora i com actualment s’ha convertit en una professional de la vida en línia i ha creat perfils de les seues obres a Twitter.

Sobre la segona, ens dona la seva opinió i subratlla que els infants i els joves no són lectors de segona divisió i els motius pels quals ella escriu per a joves. També ens conta l’experiència de la seua publicació per a adults Viure perillosament.

Finalment, entre moltes altres coses, ens parla dels seus llibres significatius i ens avança els seus futurs projectes en el món de la literatura.