FARRÉ, Natza; PONT, Gala Que no t’expliquin contes!

Farré, Natza; Pont, Gala Que no t’expliquin contes!

la-periodista-i-escriptora-natza-farre-amb-una-copa-de-vi-do-catalunya-a-casa-seva-amb-el-seu-nou-llibre-5e92d75de6b62

La X Edició del postgrau de la Universitat de València sobre Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil compta amb una comunitat d’aprenentatge de molt de nivell, amb moltes ganes d’aprendre i també de participar. D’entre les tasques que duen a terme està la de l’elaboració d’una ressenya crítica. És per aquest motiu que compartim amb vosaltres algunes d’aquestes Recomanacions de lectura a la #XDiplomaLIJ

Si voleu més informació sobre com escriure una ressenya crítica, us recomanem la lectura d’aquest post, del Blog del Departament de Filologia Catalana.

 Núria Algarra ressenya Que no t’expliquin contes de Natza Farré i Gala Pont.

 IMG_20201021_194542

Gènere: Narrativa il·lustrada

Editorial: Amsterdam

Nombre de pàgines: 48

Dimensions: 21 x 24

ISBN:  9788417918224

Ja fa alguns anys que van sortint històries que posen cap per avall els contes infantils de tota la vida. Això és el que pretenen l’escriptora Natza Farré i la il·lustradora Gala Pont amb Que no t’expliquin contes!, un llibre que fa un recorregut pels contes clàssics desmentint les fake news que ens havíem cregut sobre les madrastres, les fades, les bruixes i les princeses.

La Lluïsa, que vol retratar amb la seva càmera els personatges dels contes, contracta la Caputxeta Vermella perquè li faci una visita guiada pel món dels contes. Així descobrim que la Rateta es va passar la vida fregant les escaletes dels altres, que la Ventafocs prefereix dur sabates còmodes i que les fades reivindiquen tenir el mateix reconeixement que els mags. Les il·lustracions de Gala Pont, que acompanyen el text, també ens ajuden a eliminar certes imatges del nostre cap, presentant-nos personatges allunyats dels estereotips habituals.

Aquest és un llibre feminista on la sororitat és molt present a cada pàgina, però tracta altres temes de caire social, com les pensions paupèrrimes que els queden als nostres avis, l’activitat sindical, les dificultats dels autònoms o la desobediència política. No s’hi entretén massa, en cap d’aquests temes, però sí que els menciona de tal manera que segurament despertin les preguntes dels petits. A casa, prepareu-vos per als debats!

Com citar:
Algarra, Núria (2021): «Ressenya de Que no t’expliquin contes!», Blog Diploma d’especialització en Cultura, Lectura i LIJ. Universitat de València. 01-03-2021.

Minibiografia:
Ha estudiat el Grau d’Humanitats i el Màster d’Edició de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment treballa com a editora digital.