INNOCENTI, Roberto; LEWIS, Patrick La casa

Innocenti, Roberto; Lewis, Patrick  La casa

Captura de Pantalla 2021-09-09 a les 17.46.25

La X Edició del postgrau de la Universitat de València sobre Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil compta amb una comunitat d’aprenentatge de molt de nivell, amb moltes ganes d’aprendre i també de participar. D’entre les tasques que duen a terme està la de l’elaboració d’una ressenya crítica. És per aquest motiu que compartim amb vosaltres algunes d’aquestes Recomanacions de lectura a la #XDiplomaLIJ

Si voleu més informació sobre com escriure una ressenya crítica, us recomanem la lectura d’aquest post, del Blog del Departament de Filologia Catalana.

Javier Bañuls ressenya La casa.

INNOCENTI, Roberto; LEWIS, Patrick. La casa, Sevilla, 2010.

Editorial: Kalandraka

Nombre de pàgines: 68 pàgines

Dimensions: 23 x 32 cm

ISBN: 9788492608232

Roberto Innocenti (Itàlia, 1940) és reconegut com un dels més grans il·lustradors a escala internacional (Premi Hans Christian Andersen 2008). De caràcter autodidacta, va poder il·lustrar el seu primer llibre amb 39 anys. Una de les constants en les seues obres és l’interès per la història, cosa que el porta a la minuciositat en el treball gràfic, i també l’abordatge de diferents gèneres. Les seues il·lustracions són molt realistes i denoten una gran influència del pintor holandès Brueghel. Algunes de les seues obres més cèlebres són adaptacions de contes o relats com La Ventafocs, Pinotxo o El Trencanous, fet que s’entén a causa del gran poder narratiu de les seues imatges.

L’àlbum La casa (Kalandraka, 2010), il·lustrat per Roberto Innocenti i amb text de J. Patrick Lewis (Estats Units, 1942, escriptor de poesia i textos per a xiquets, guanyador de diversos premis), és un autèntic viatge pel temps, que ens permet reflexionar sobre la fràgil perdurabilitat dels llocs, les situacions i les persones, oferint pinzellades d’escenes familiars i fets històrics, i al mateix temps també constitueix un xicotet estudi de paisatgisme i arquitectura. Essencialment, el pes del llibre recau sobre les il·lustracions, que descriuen diferents situacions costumistes, envoltades en un halo nostàlgic i de vegades ombrívol, efecte aconseguit per l’ús dels colors, la narrativa o l’estació de l’any plasmada. El llibre compta amb l’atractiu de poder anar comparant successivament les il·lustracions a doble pàgina per veure quins elements han anat canviant, desaparegut o aparegut conforme la casa, el seu entorn i els seus ocupants evolucionen, i crea així un relat del canvi que convida a una reflexió constant i a una lectura visual pausada

Com citar:

Bañuls, Javier (2021): «Ressenya de La casa», Blog Diploma d’especialització en Cultura, Lectura i LIJ. Universitat de València. 09-09-2021.

Minibiografia:

Informàtic i llicenciat en Documentació. Ha treballat en la gestió de la informació en el camp informàtic i documental i, últimament, com a bibliotecari.