VALRIU, Caterina; GALMÉS, Toni Mare, d’on venen els infants?

VALRIU, Caterina; GALMÉS, Toni Mare, d’on venen els infants?

IMG_3596

L’onzena Edició del postgrau de la Universitat de València sobre Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil compta amb una comunitat d’aprenentatge de molt de nivell, amb moltes ganes d’aprendre i també de participar. D’entre les tasques que duen a terme està la de l’elaboració d’una ressenya crítica. És per aquest motiu que compartim amb vosaltres algunes d’aquestes Recomanacions de lectura a la #XIDiplomaLIJ

Si voleu més informació sobre com escriure una ressenya crítica, us recomanem la lectura d’aquest post, del Blog del Departament de Filologia Catalana.

Catalina Navarro  ressenya Mare, d’on venen els infants?

VALRIU, Caterina; GALMÉS, Toni. Mare, d’on venen els infants?, Binissalem, 2021.

IMG_2749 (1)

Editorial: Disset Edició

Lloc i data de publicació: Binissalem, abril del 2021

Dimensions: 26 x 26 cm

ISBN: 9788496199385

Nombre de pàgines: 36 a 4 tintes

 

Es tracta d’un àlbum il·lustrat on a primer cop d’ull destaquen els colors, tots ben alegres. També crida l’atenció el format del llibre, ja que és quadrat, un model no molt vist als àlbums, que solen ser rectangulars. També cal destacar que aquest àlbum ha rebut el Premi Mallorca de Literatura Infantil 2020, primer d’aquesta categoria que s’atorgava a la nostra illa, la qual cosa va fer que fos un dels llibres més venuts al darrer Sant Jordi, una gran notícia per a la literatura infantil i juvenil en català.

El conte parteix de la pregunta que fa una petita a la seva mare embarassada, assenyalant-li la panxa: “Mare, d’on venen els infants?”. A partir de la qüestió concreta la mare li va explicant, a partir de la imatge de la bola del món que tenen a casa, que als diferents llocs els infants poden venir de la terra, de la pluja, del mar… Davant aquesta resposta la nena es va posant nerviosa i li va dient a la mare que elles no són de llocs llunyans, són d’aquí; per això, al final, la mare conclou que els diferents elements, ja sigui la terra, el foc, el mar…, tots, ens donen la vida, i és aquí quan la petita posa la mà sobre la panxa de la mare i nota i sent la germaneta que és dins. Es tracta d’un conte ple de símbols i poesia, que tant es pot adreçar a petits com a grans, acompanyat d’unes il·lustracions fetes artesanalment amb aquarel·les i llapis de colors.

Com citar:

Navarro Izquierdo, Catalina (2021): “Ressenya de Mare, d’on venen els infants?”, Blog Diploma d’especialització en Cultura, Lectura i LIJ. Universitat de València. 07-03-2022.

Minibiografia:

Llibretera, amb una llibreria amb zona especialitzada en literatura infantil i juvenil, un espai que es vol continuar omplint i millorant amb títols nous i clàssics per descobrir aquest mon fantàstic. 

Facebook: https://www.facebook.com/espirafocsllibreria/

Twitter: @catiangi

Instagram: @espirafocsllibreria