TULLET, Hervé La màgia dels colors

Captura de Pantalla 2020-04-05 a les 11.04.14

Captura de Pantalla 2020-04-05 a les 11.06.02

 

 

 

 

 

 

 

 

La IX edició del postgrau de la Universitat de València sobre Cultura, Lectura i Literatura Infantil i Juvenil ha estat molt enriquidora. Tota la comunitat d’aprenentatge treballa de valent. Uns participants entusiastes i també  crítics, amb ganes d’aprendre i amb ganes de compartir.

Amb tots, ampliem les converses al perfil de Twitter i també al perfil d’Instagram i a la pàgina de Facebook amb l’etiqueta #IXDiplomaLIJ

Recomanacions de lectura a la #IXDiplomaLIJ

Una de les moltes tasques que treballem és l’escriptura d’una ressenya crítica.

Si voleu més informació sobre com escriure una ressenya crítica, us recomanem la lectura d’aquest post, del Blog del Departament de Filologia Catalana.

Lara Querol Sanchis ressenya Colors i Un llibre, d’Hervé Tulet.

Captura de Pantalla 2020-04-10 a les 6.13.49TULLET, Hervé. Colors. Barcelona, 2014.

Editorial: Cruïlla

Núm de pàgines: 72 pàgines.

Enquadernació: Tapa dura

ISBN:9788466134989

TULLET, Hervé. Un llibre. Barcelona, 2019.

Editorial: Cruïlla

Núm de pàgines: 46 pàgines.

Enquadernació: Tapa dura

ISBN: 9788466145183

 

Quins tipus de colors existeixen? Què s’hi poden fer amb ells, a més de pintar?

L’autor d’aquests contes o col·lecció s’anomena Hervé Tullet, autor que tracta d’una forma lúdica els diferents tipus de colors que existeixen sense quasi text a les seues obres literàries.

Si parlem del conte Colors”, podem observar en primer lloc els colors primaris de la paleta de colors. Com a conseqüència de la seua màgia i el format en què l’autor presenta aquest material, es pot captivar l’atenció de l’alumnat i a més motivar-lo. No sols això, sinó també fa que es tinguin ganes de participar en els seus processos màgics.

En canvi, si parlem del conte “Un llibre”, del mateix autor, a més de tractar els colors d’una forma lúdica també fa una barreja de continguts musicals, com per exemple podem associar a cada color un ritme, i a la vegada també treballem continguts lògics-matemàtics (grans, mitjans, menuts, cercles, seriacions…). La veritat que transmet un gran ventall.

Ambdós contes ben bé estan dirigits a alumnes del primer i segon cicle d’infantil i primària. Tot depèn de l’entusiasme que li posen els lectors alhora de contar-lo.

I ja si no era prou en aquests contes, també tenim del mateix autor un joc anomenat ¡WAUU!, de Kókinos, que és una gran eina per treballar en grup i observar que amb l’ajuda de tots podem arribar a aconseguir allò que ens plantegem.

Un autor amb molta creativitat. No us deixeu perdre aquestes joies!

Com citar:

Querol, Lara (2020): «Ressenya de “Colors” i “Un llibre”», Blog Diploma d’especialització en Cultura, Lectura i LIJ. Universitat de València. 19-03-2020. Enllaç: http://formacion.adeituv.es/culturalij/blog/2020/04/05/tullet-herve-l…ia-dels-colors